SLAP VINO FESTIVAL

V tem hitrem svetu, v katerem so komunikacije predvsem digitalne, druženje pa le virtualno, je vse bolj pomembno obujanje časov, v katerem so ljudje našli trenutke za druženje ob pesmi, vinu in rezinah na burji sušenega pršuta.


Vino

Okusite več kot 140 različnih vin, kar 35-ih vinarjev iz Slapa in Vipavske doline.

Lokalna hrana

Razvajajte brbončice ob okušanju na burji sušenega pršuta in domačih mesnin, vegetarijanskih jedi in minešter.

Glasbeni program

Koncerti glasbenih skupin in bogat zabavni program.

Druženje

Pristno druženje ob žlahtni kapljici nikoli ne gre iz mode.

Druženje je v Vipavski dolini pogosto potekalo na vaških trgih ali placih, ki so v teh krajih veljali za središče javnega in družbenega življenja in so prispevali k njihovi živahnosti. Na placu so obelodanjali pomembne državne in vaške zadeve, ljudje pa so se tam najraje zadrževali, ko so se lahko zavrteli v ritmih domače glasbe ali zapeli kakšno po naše.

Plac na Slapu je prav poseben. Obdan s historičnimi zgradbami, kot so dvorec, kmetija, ki je nastala iz nekdanjega samostana, in cerkev, bi lahko povedal marsikatero zgodbo iz preteklosti. A ker je tudi odlična kulisa za prireditve in dobro zavetje pred burjo, je odličen prostor za izvedbo vinskega festivala z dodatkom kulinarike in kulture, na katerem se lahko predstavijo lokalni pridelovalci.

Vas Slap

Slap Vino Festival se je rodil iz ideje, da bi v naše vsakdanjike vnesli nekaj duha časa, v katerem je življenje teklo brez poudarjanja stresa in napetosti. Hkrati pa želimo z njim opozoriti na odlične lokalne pridelovalce vin in jim omogočiti dodatno promocijo.

»Vipavska dolina je skriti zaklad v samem osrčju Evrope, privlačno in šarmantno področje, ki nudi odlična kulinarična doživetja, vznemirljive avanturistične aktivnosti in osupljivo pokrajino… Izjemno področje, popolno za ljubitelje vina in avantur… Glede na ponudbo je res presenetljivo, da ni že več popotnikov odkrilo užitkov s tega področja.«

Lonely Planet

Tako je v letu 2018 izpostavil Lonely Planet, največja in ena najvplivnejših medijskih hiš na svetu s področja potovalnega založništva in popotniških vodnikov. Naj tudi Slap Vino Festival pripomore k ustvarjanju novih produktov in zgodb, ki bodo dvignili prepoznavnost celotne Vipavske doline in pritegnili popotnike, ki si želijo pristnih in posebnih doživetij.